Foci VB projekt

FOCI VB PROJEKT

Sportiskola vagyunk, tehát nem hagyhattuk ki azt a lehetőséget, amit a szokásostól eltérő időszakban megrendezett labdarúgó világbajnokság jelentett. Még nem volt példa arra, hogy iskolaidőben, közösen követhessük a világ legnépszerűbb sporteseményének mérkőzéseit. A felsősöknek egy nagyszabású, több mint egy hónapig tartó labdarúgó VB projektet szerveztünk, sok-sok érdekes, az érdeklődést felkeltő, az eseményeket követő feladattal.
November közepén előadásokat hallhattunk a labdarúgó világbajnokságok történetéről Taskó András és Gaál Péter testnevelők, valamint Szabó Csaba igazgató úr prezentálásban. Minden osztálynak egy-egy csoportot sorsoltunk a VB csoportköreinek megfelelően. Az osztályoknak a termükben egy VB-falat kellett kialakítani, amelyen bemutatták a csoportba tartozó országok csapatait, a legnépszerűbb játékosokat, és vezették a csoportkörök eredményeit. Az osztályok feladatul kapták a csoportjukba tartozó országok nemzeti zászlójának elkészítését is.
November utolsó péntek délutánján rendeztük meg az 5-6. osztályosok VB tornáját, ami igazi örömfoci volt a gyerek számára. Az ezt követő héten pedig a 7-8. osztályosok rúghatták a VB labdát a csarnokban. Ezeken a rendezvényeken megszülettek a mi kis világbajnokaink.
December 9-én tartottuk a hagyományos Árpád-kupát. Ezzel az emléktornával tisztelegtünk iskolánk volt igazgatója és testnevelője, Urbán Árpád emléke előtt, aki a sportcsarnokunk névadója is. A meghívásos leány labdarúgó tornán Árpi bácsi feleségét, Urbán Kati nénit is köszönthettük a nézők között.
Meghirdettünk egy tippelős játékot, amelyen a profi sportfogadók mintájára lehetett tippleni különböző eredményekre, statisztikai adatokra. A kitöltött tippszelvényeket az aulában elhelyezett urnában gyűjtöttük egy előre megadott határidőig.
December 20-án rendeztük meg a projektzáró nagy vetélkedőt, amelyen a fekete és a fehér csapat versengett egymással. A feladatok megoldásához szükség volt a VB eseményeinek felidézésre, a játékosok és a csapatok alapos ismeretére, valamint ügyességre és kreativitásra. A vetélkedőn értékeltük az osztályok VB-falait, és ekkor díjaztuk a tippelős játék nyerteseit: Cseri Áron és Dékány Roland 5.a osztályos tanulók egy-egy VB labdát nyertek a sikeres fogadással. A vetélkedőn a zsűri olyan nehéz helyzetben volt, hogy végül döntetlent hirdetett, és minden résztvevő egy kis édesség jutalmat kapott. Az eseményt a 8.a osztályos lányok VB-dalra elkészített tánca zárta, amelynek akkora sikere volt, hogy a ráadásban már minden gyerek bekapcsolódott, és együtt táncolt az egész felső tagozat.
Argentína világbajnok lett, Messi felült a labdarúgás trónjára, mi pedig egy hónapon át élményeket, emlékeket gyűjtöttünk úgy, hogy közben sportoltunk, barátkoztunk, ismereteket szeretünk, táncoltunk és jól éreztük magunkat!
Köszönjük Pintérné Péter Nóra, Urhegyiné Lázai Tünde és Taskó András szervező munkáját, az osztályfőnökök segítségét, és a 8.a-sok fergeteges táncát!