Farsang

FARSANG

Farsangoltunk, egy kicsit másképp

Február 18-án igazi farsangi hangulatban búcsúztattuk el a telet. A korábbi évektől eltérő módon tartottuk meg a gyerekek egyik legkedveltebb iskolai eseményét, a farsangot.
A tanító nénik és a felsős osztályfőnökök kreatív farsangi napot szerveztek az osztályaik számára.

Az alsós osztályok tanulói közül többen reggelről jelmezben érkeztek. Már a délelőtti szünetekben hangolódott néhány osztály a délutáni mulatságra. Termet díszítettek, totót töltöttek, rejtvényeket oldottak meg. Az ebéd utáni rövid levegőzés után az egész épületben álarcos gyerekek tűntek fel. Az ötletes egyéni jelmezekben a szülők kreativitása köszönt vissza.
Az alsós tanítók is kedvet kaptak a beöltözéshez, vidáman táncoltak a gyereksereggel. Az osztályok saját termükben mulattak, vetélkedtek és falatoztak a szülők által beküldött finomságokból.  Néhány osztályból karaoke hallatszott ki, máshol táncverseny és tombolahúzás tette izgalmasabbá a programot. Mindenhol vidámság és jókedv jellemezte a napot.
Jó volt látni a boldog gyermekarcokat!

A felsős osztályok a délelőtt folyamán egy témához kapcsolódva öltöztek be és rendezték be az osztálytermüket. Az olimpiai faluban sportolók és jéghokis osztályfőnök várta az órára érkező tanárokat. Az egyik sporttagozatos osztályunk konditeremmé alakította a termet. Aki belépett, máris a recepción találta magát, ahol sportos italokból és ételekből választhatott, majd a leterített polifómokon nyújthatta meg a fáradt izmait. Volt olyan tanterem, amelynek ajtaján a Pajkaszeg feliratot olvashattuk. Életre kelt a mi kis falunk Teca kocsmájával, a polgármesteri hivatallal és plébániai hivatallal. Az ipolyparti horgásztanyán sátrat vertek, a fiúk horgásztak, a lányok napozgattak. A délelőtt folyamán részesei lehettünk egy vidám hangulatú esküvőnek, majd egy county kocsmában mulathattunk. Igazán nagy kihívás volt aznap délelőtt a tanulás és a tanítás egyaránt, de a hangulat fergeteges volt!